Spi pins

Support forum for the Lambda Shield designed to connect Bosch LSU 4.9 wideband oxygen sensors to Arduino projects.
kevin
Posts: 8
Joined: 16 Jun 2020 19:13

Re: Spi pins

Post by kevin » 10 Sep 2020 21:29

Hi Christian,

Vacation and other stuff stopped me of further investigation.

The sensor heats and operates correctly on a 14p7 controller.
Swapped sensor out just in case-off, no change.

Now I cant seem to output anymore serial debug neither!
Would you mind sharing my tested sketch on your bord?

Thx!

User avatar
Christian_Bylund
Posts: 115
Joined: 07 Mar 2015 18:09

Re: Spi pins

Post by Christian_Bylund » 10 Sep 2020 22:27

Kevin I think your heater circuit is inverted. Please share a picture of your board and the components you are using.
Best Regards,
Christian Bylund
Bylund Automotive AB

kevin
Posts: 8
Joined: 16 Jun 2020 19:13

Re: Spi pins

Post by kevin » 11 Sep 2020 22:36

Image

Its a custom board with atmega328 and wideband in one small package.

The heater is not inversed double checked.

Grtz,
K

User avatar
Christian_Bylund
Posts: 115
Joined: 07 Mar 2015 18:09

Re: Spi pins

Post by Christian_Bylund » 14 Sep 2020 18:10

It is hard to troubleshoot your custom design. I took the liberty of uploading the picture for you. Without SPI it is impossible to get any errors from the CJ125 to work with. Do you have any schematic to share? I can't see any main DC capacitor and the connections around D1 does not look right to me assuming it is the DC input.
Best Regards,
Christian Bylund
Bylund Automotive AB

Post Reply